Вече е време да отпаднат ограниченията. Може би това ще се случи

...
Вече е време да отпаднат ограниченията. Може би това ще се случи
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: Зеленият сертификат не действа, ограниченията трябва да отпаднат

" Вече е време да отпаднат рестриктивните мерки. Може би това ще се случи от 1-ви април ". Това съобщи в предаването " На фокус " по Нова телевизия бившият директор на " Пирогов " и сегашен народен представител от проф.. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30499
Той разяснява и случая, при който жена чака повече от 40 минути в незабавното във Враца и умря.

" Тя е трябвало да влезе незабавно. Момичето на регистратурата не може да разбере дали тя е за незабавна помощ. Не е отговорна тя, а лошото ръководство на това незабавно отделение е причина за гибелта на дамата. Системата си работи доста добре. Не съм осведомен с детайлите, само че доколкото знам, е имало случай на пациент, който е бил в незабавното сега. Много е неприятно. За съжалание, случката е предходна към този момент. Изказвам съболезнования към умрялата. Това е една покруса ", изясни той.

" Трябва да се вземе под внимание, че медицината би трябвало да е първото и най-важното. Тоест да гледаме здравето на хората, а не ЕГН-то, има ли Коронавирус и така нататък Това не е от голяма важност, щом има подобен незабавен порядък, би трябвало да се работи. Най-важно е да си извърши медицинския триаж. Първият случай е да се потърси незабавно здравна помощ, без нищо. Вторият вид е на неслабилно случай. Тогава може да се мине протокола с ЕГН-то. Третият е тип зелена зона. Това са пациенти, които могат да чакат с часове. Случай, който не е сериозен и без риск за живота. Ако го имаше триажа, нямаше да се стигне до съдбовен край ", акцентира Балтов и даде за образец болница " Пирогов ".

" Там има алена и жълта врата. Влезе ли през алената, ние знаем, че този човек е за шокова зала ", разясни той. Балтов разяснява и зеленият документ. Според него той не работи и би трябвало да бъде отстранен.

" Зеленият документ в този си тип не работи. Ние би трябвало да приказваме за имунизационен документ. Затова нападаме зеления документ. Този Омикрон е рисков. Няма значение дали имаш антитела или си имунизиран. 12% от ваксинираните са в болница. А ние даваме документ още след първата игла ", сподели още той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30499  Португалия облекчава рестрикциите за влизане в страната на пасажери от Европейски Съюз Португалия облекчава рестрикциите за влизане в страната на пасажери от Европейски Съюз  Коронавирус в България: Ето къде има взрив на инфектирани Коронавирус в България: Ето къде има взрив на инфектирани  Турция записва нови 98 715 случая на Коронавирус Турция записва нови 98 715 случая на COVID
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР